Spoj estetike, funkcionalnosti in udobja – zgoraj omenjene prvine so bile ključne pri kreiranju, načrtovanju in izvedbi prav vseh stanovanj v sodobni novogradnji Slomškovi dvori IV.

-

Moderna novogradnja dvanajstih stanovanj

Na mirni lokaciji v Grosuplju se nahaja sodobna večstanovanjska novogradnja Slomškovi Dvori IV, ki jo odlikuje preplet moderne zasnove in klasičnih materialov. Novogradnja večstanovanjskih hiš se nahaja ob Slomškovi ulici v Grosuplju v neposredni bližini osnovne šole in športnih površin ter omogoča enostaven dostop do avtoceste. Prednost lokacije, na kateri se novogradnja nahaja, je relativna bližina centra Grosuplja, saj do tja pridemo peš v približno 10 minutah. Hkrati pa smo dovolj odmaknjeni krajevnega središča, da lahko uživamo v naravi in miru.

Dvoriv Končna 5 Velika

Rocco nepremičnine - Slomškovi dvori

Sodobna arhitekturna zasnova

Novogradnja, ki je delo priznanega arhitekturnega studia Šifrer CRB d.o.o., je moderen in arhitekturno dovršen večstanovanjski objekt. V biroju so novogradnjo zasnovali kot sodoben nizkoenergijski objekt, ki ga odlikujejo vrhunski dizajn in funkcionalni tlorisi, ki iz lepe in mirne mikrolokacije dosežejo maksimalni učinek. Vrhunski materiali in izjemne rešitve arhitektov so vpete v sodoben objekt, ki je lepo umeščen v sosesko in okolje ter tudi zahtevnim ponudi kvalitetno in udobno bivanje.

Arhitekturna zasnova omogoča fleksibilno distribucijo stanovanjskih enot v nadstropju in mansardi. Stanovanje v pritličju je atrijske zasnove s polodprto bivalno teraso (patio) ter zatravljenim ter ozelenjenim odprtim privatnim vrtom. Je enostransko in orientirano na jugovzhod in jug. Stanovanja v nadstropju in mansardi so dvostranska, orientirana na jugovzhod in severozahod in dostopna preko stopnišč v zaprtih hodnikih. Na strani parkirišč so na robu teras predvidena korita za rože, na robu teras in balkonov pa leseni fiksni brisoleji za senčenje ter onemogočanje direktnih pogledov proti spalnim prostorom.

Zunanjost objekta odlikuje kombinacija vrhunskih materialov, ki skupaj z lesenimi detajli, velikimi steklenimi površinami in svetlo barvo fasade dajejo objektom poseben čar. Stanovalcem veliko uporabno vrednost dodajo ne samo terase in pokriti balkoni narejeni iz kombinacije lesa, kovin in modernih materialov, ampak tudi nadstrešnice, ki z objekti sestavljajo vizualno privlačno celoto. Tudi v notranjosti sodobne novogradnje se nadaljuje moderen videz, ki v ravno pravšnji meri združuje sodoben stil s pridihom naravnih materialov in tako ustvarja prijetno in domače vzdušje, hkrati pa nudi moderno bivanje.

Rocco nepremičnine - Slomškovi dvori

Kvalitetna gradnja in nadstandardna izvedba

Moderno novogradnjo v Grosuplju odlikuje kvalitetna gradnja in uporaba sodobnih materialov. Objekt je grajen na temeljni armirano betonski plošči debeline 35 cm v predelu shramb in stopnišč in 75 cm v predelu bivalnih prostorov. Nosilni zidovi so debeline 20 cm. Predelne stene v stanovanjih so iz opečnega votlaka debeline 8 in 19 cm. Stopnice so iz AB-stopniščnih ramen in AB-plošč podestov, fasadne stene pa iz AB zidov debeline 20 cm.

Stopnišče je zaprto in zastekljeno v nivoju strehe z odpiranjem za naravno prezračevanje. Streha nad objektom je enokapnica s pločevinasto kritino v rdečkastem tonu in s skritim žlebom. Strešna konstrukcija je lesena. Med posameznimi objekti je predviden protipožarni zid. Streha nad izzidkom je ravna in nepohodna s toplotno izolacijo, vodonepropustnim slojem in peskom. Horizontalni žlebovi so, kot rečeno, skriti, vertikalni pa so iz pocinkane pločevine vgrajeni v nivo toplotne izolacije in speljani v potok Grosupeljščico.

Vhod v stanovanjski objekt je kontroliran z vgrajeno električno ključavnico vhodnih vrat in domofonom z vgrajeno kamero. Vhodni portal je opremljen s strukturno zasteklitvijo z varnostnim izolacijskim steklom, celotna okvirna konstrukcija pa je iz ALU-profilov. Vratno krilo je opremljeno s samozapiralom in protivlomno ključavnico, ki ima vgrajen sistem za električno odpiranje vrat. Ograje na balkonih so iz kovine pravokotnega profila in steklenih polnil.

-

Vrhunski materiali za visoko energijsko učinkovitost

Objekt je priključen na javni vodovod preko obstoječega priključka z ločenimi vodomeri za vsako stanovanje posebej. Predviden je tudi nizkonapetostni priklop na javno električno omrežje. Javna razsvetljava v objektu in okolici se bo izvajala s senzorji gibanja. Vsa javna osvetlitev je tipa LED, dnevno bele barve. Vsa stanovanja so opremljena z optično povezavo in priklopljena na kanalizacijo preko obstoječega priključka na javni kanal. Meteorne vode bodo odtekale v potok Grosupeljščica. Cevovodni sistem ima vgrajene protipovratne zaklopke. Vsa kanalizacija je grajena v vodotesni izvedbi.

 

Ogrevanje je izvedeno preko javnega vročevodnega omrežja in vsako stanovanje je opremljeno z električnim bojlerjem prostornine 100 litrov. Ogrevanje prostorov je izvedeno s talnim gretjem z vgradnjo termostata ter možnostjo ročne ali avtomatske regulacije temperature. V kopalnicah je vgrajeno dodatno električno cevno ogrevalo. Predvideno je prisilno prezračevanje prostorov z individualnim rekuperatorjem montiranim pod strop. Vse kopalnice in kuhinje so opremljene z ventilatorjem ter odvodnim kanalom na streho objekta.

Front

Fasada je v celoti izolacijska s toplotno izolacijo EPS debeline do 20 cm ter zaključnim ometom v svetlem tonu. Transparentni deli fasade ob vhodu so zasteklitve s termoizolacijskim troslojnim steklom v ALU-profilih. Vsa okna fiksne in krilne zasteklitve so s troslojnim izolacijskim steklom v ALU-profilih. Senčenje zunanjih okenskih površin je izvedeno iz lamelnih senčil na motorni pogon, medtem ko je senčenje na balkonih in terasah izvedeno iz fiksnih lesenih brisolejev montiranih na robu teras. Vhodna stanovanjska vrata so izvedena v sistemu enokrilnih protipožarnih in protivlomnih vhodnih stanovanjskih vrat. Vratna krila so gladka z vgrajenimi jeklenimi prečnimi ojačitvami in obojestransko obložena z ustreznim kvalitetnim laminatom. Ob montaži vrat se v utor vgradi ustrezna tesnila. Vrata so opremljena z varnostnim okovjem, to so jekleni večtočkovni zapahi in cilindrična ključavnica na sistemski ključ.

Rocco nepremičnine - Slomškovi dvori

Kvalitetni tlaki, vrhunska kopalniška in druga notranja oprema

Stanovanjski prostori, kuhinje in sobe so tlakovani z dvoslojnim gotovim hrastovim parketom, tovarniško lakiranim z visoko odpornim mat lakom. Kopalnice in toaletni prostori stanovanja so odeti v kvalitetno keramiko, prav tako pa jih odlikuje moderna sanitarna oprema s kvalitetnimi armaturami. Prostori shramb in tehnični prostori so v tlaku keramike, kakor tudi skupni hodniki in stopnišča od pritličja do mansarde. Terase so izvedene iz masivnega vodoodpornega lesa tipa sibirski macesen, ki je impregniran in stoji na leseni podkonstrukciji.

V kopalnicah in sanitarijah so stene obložene s keramičnimi ploščicami, stene vidnega betona pa površinsko brušene. Opečne stene so grobo in fino ometane s kovinskimi vogalniki ter prebeljene s poldisperzijsko barvo. Vse kopalnice in kuhinjske nape so opremljene z ventilatorjem ter odvodnim kanalom na streho objekta. Za vsa stanovanja je predvidena opremljenost s klima napravami s split sistemom, pri čemer investitor zagotovi samo priključke in povezave.

Notranja stanovanjska vrata med prostori so izvedena po sistemu enokrilnih vrat in obojestransko laminatno furnirana v beli barvi. Okovje je skrito. Podboji v leseni izvedbi so vgrajeni v ravnino stene. V podboje se pri montaži vgradijo tesnila. Vrata so opremljena s standardnim okovjem, cilindrično ključavnico in kljuko iz nerjaveče ali ALU-pločevine.

-

Urejene skupne površine, lastniška parkirna mesta in uporabne shrambe

Moderen objekt z lično vhodno avlo ima lepo urejeno tudi okolico in vse skupne ter lastniške zunanje površine. Dostop do parkirišča je urejen iz Slomškove ceste. Za vsako stavbo je predvidenih osem parkirnih mest, po dve za vsako stanovanje. Zunanje površine, ki niso tlakovane, so zatravljene. Parkirna mesta so tlakovana in oštevilčena, pred vhodom na parkirišče zapornica ni predvidena. Med objekti in cesto so predvidene nadstrešnice, ki so izvedene kot nadkrite lesene pergole v tlorisnih gabaritih cca. 8,86 x 5,00 m za štiri parkirišča. Za vsak posamezni objekt sta predvidena dva nadstreška, skupaj 6 nadstrešnic. V sklopu parkirišča ob cesti je urejen ekološki otok z nadstrešnico in krilnimi vrati s ključavnico za vsak objekt posebej. Med objekti so predvidene nadstrešnice, ki so izvedene v obliki lesene pergole.

V nivoju parkirišča so urejene štiri lastniške shrambe za posamezno stanovanje, kotlovnica s prostorom za čistila, vstopna veža in stopnišče s poštnimi nabiralniki ter oglasno desko. Vhod v stanovanjski objekt je kontroliran z vgrajeno električno ključavnico vhodnih vrat in domofonom z vgrajeno kamero, ki je vezan na tablo posameznega videofona v stanovanjski enoti. Vse netlakovane površine so zatravljene. Višinske razlike med parcelami so izvedene z blagimi brežinami. Ograje po parcelnih mejah so žične in obsajene z živo mejo visoko 1,60 m. Parcele proti Grosupeljščici se zaključijo z obstoječo 0,45 m visoko škarpo.

Preberi več o sodobnih stanovanjih na odlični lokaciji v Grosuplju

PREBERITE VEČ